Riet- en dakdekkersbedrijf DEN OUDEN
Trumanlaan 36
4463 WS Goes
Tel. +31 (0)6 21574686
Fax: + 31 (0)113 501352
E-mail: info@rietdekker-denouden.nl

Ontwerp/architect

Of het nu gaat om heel modern of een typisch klassiek ontwerp, in het tekentraject worden al keuzes gemaakt die de levensduur van het rieten dak beïnvloeden.

Het is de taak van de architect om een mooi lijnenspel te creëren, maar het komt soms voor dat dit lijnenspel ten koste gaat van de kwaliteit van het dak. De architect moet vaak ook nog rekening houden met regelgeving zoals maximale nok en goothoogte waarin zijn plan moet passen. Een architect of opdrachtgever kan het beste vooraf met de rietdekker rond de tafel zitten zodat we probleempunten en risico’s in kaart kunnen brengen en eventuele oplossingen kunnen aandragen.

Juist de onderliggende opbouw van het dak is essentieel voor een rieten dak waar u een lange levensduur van verwacht. Een boeren schuur verlangt nu eenmaal een ander soort onderconstructie dan een villa. Bij een bewoond pand is het zeer belangrijk dat het onderdak dampdicht is. Hier is kennis en wil voor nodig om dat op een zo goed mogelijke manier te realiseren. Aannemer en rietdekker moeten hier vooraf en ook tijdens de werkzaamheden goed over communiceren en samenwerken om dit op de juiste manier voor elkaar te krijgen.

 

We kunnen hier op deze site niet alle technische details uiteen zetten. Omdat elke situatie uniek is kunnen we dit beter tijdens een gesprek uitleggen.

Van enkele veel voorkomende details hebben we detailtekeningen. Voor deze technische details kijkt u bij de links.

open onderconstructie


PEFC logo
loods / tevens bezoekadres (op afspraak!): Albert Joachimikade 39 4463 AA Goes