Riet- en dakdekkersbedrijf DEN OUDEN
Trumanlaan 36
4463 WS Goes
Tel. +31 (0)6 21574686
Fax: + 31 (0)113 501352
E-mail: info@rietdekker-denouden.nl

Monumenten

Het werk op monumentale en karakteristieke gebouwen vereist een grote professionaliteit en vakbekwaamheid van het rietdekkersbedrijf.

Het riet vastbinden met naald en goot, een mooie spreilaag leggen of balaatwerk tussen de sporen aanbrengen zijn allemaal historische werkzaamheden die wij nog steeds beheersen.

De stichting ERM (Erkende (restauratie Monumentenzorg) heeft eind 2014 een richtlijn uitgegeven voor het werken met riet op monumenten. Het gaat dan om de te gebruiken materialen, uitvoering en eisen aan het rietdekbedrijf.

Het rietdekbedrijf moet over voldoende ervaring beschikken ten aanzien vanhet werken op monumenten en het uitvoerend personeel moet beschikken over het vakdiploma rietdekker.

 

Bij het herstellen of vervangen van een monumentaal rieten dak laten we het liefst zo veel mogelijk authentieke elementen aanwezig om de monumentale status te behouden. Maar uiteraard moet er ook gekeken worden naar de functionaliteit en hoe dit in te passen is in de status van het pand.

Voor dat u aan de slag gaat is het goed om ute (laten) informeren naar eventuele subsidies voor het herstellen of vervangen van het rieten dak. Deze regels en geldstromen zijn elk jaar weer anders.

We hebben al verschillende monumenten en oude rieten daken in hun oude glorie mogen herstellen.


PEFC logo
loods / tevens bezoekadres (op afspraak!): Albert Joachimikade 39 4463 AA Goes